Skip to content
Politică

Veste bună pentru pensionari! Câți bani vor primi de la 1 iulie

ziuadeconstanta.ro

Premierul României Viorica Dăncilă, luni seara, la postul de televiziune Romania TV, a vorbit despre pensiile românilor.

În acest context, premierul a declarat că rămâne „bătut în cuie” că de la 1 iulie punctul de pensie va creşte şi că legea pensiilor va aduce echilibru, la fel cum a adus şi legea salarizării.

“Avem în vedere creşteri de pensii începând cu 1 iulie anul acesta, astfel încât vom creşte punctul de pensie de la 1.000 la 1.100 de lei, bătut în cuie. Vom creşte pensia minimă de la 520 de lei la 740 de lei. Aşa cum am avut o programare a creşterii salariilor, avem o programare a creşterii pensiilor. Astfel, în 2019 punctul de pensie va ajungea la 1.265 de lei, iar în 2020 va ajunge la 1.775 de lei”, a afirmat Viorica Dăncilă, la România TV.

Premierul a afirmat că, aşa cum legea salarizării unitare a creat un echilibru, aşa vrea să aducă şi legea pensiilor.

“Anul acesta avem în programul de guvernare şi legea pensiilor. Ceea ce vreau să spun, pentru că nu vreau să mă hazardez, să spun anumite lucruri şi pe urmă să mai modificăm, principiul meu este ca atunci când ieşim cu o lege să fie bună şi să nu mai facem pe urmă modificări, este ca la muncă egală să avem o pensie egală, metodologia de calcul a pensiei să cuprindă şi veniturile din sporuri şi acord. Vom încerca să aducem, aşa cum am adus prin legea salarizării unitare, un echilibru, şi prin legea pensiilor să aducem un echilibru”, a continuat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *