Skip to content
Sport

Veste bună pentru români! Agenţia Europeană pentru Medicamente se poate reloca la București

" "

Veste bună pentru români! Agenția Europeană pentru Medicamente se poate reloca în țara noastră după ce deputaţii români din Parlamentul European au semnat o declaraţie de susţinere a candidaturii României, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, concretizând astfel intenţiile formulate în cadrul întâlnirii pe care au avut-o la finalul lunii trecute cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Guvernul României a depus anterior, în luna iulie a anului curent, la sediul Comisiei Europene, candidatura pentru această relocare, potrivit agerpres.ro.

" "

Agenţia Europeană pentru Medicamente, una dintre cele mai mari şi importante agenţii europene, îşi are în acest moment sediul la Londra. Acesta este un organism descentralizat al Uniunii Europene și are ca principală responsabilitate protecţia şi promovarea sănătăţii publice, prin intermediul evaluării şi supravegherii medicamentelor destinate uzului uman.

Potrivit Edițiadedimineață.ro, Bucureștiul va avea o concurență strânsă pentru a găzdui Agenţia Europeană pentru Medicamente alături de alte 18 state precum Italia sau Franța.

Fostul premier al Italiei, Matteo Renzi menționase în anul 2016 orașul Milano drept posibilă locație. De asemenea, Lyon, Strasbourg și Lille sunt candidatele propuse de Franța. Cu toate acestea, Bucureștiul primește sprijin chiar de la Bruxelles în acest demers. În luna august a fost lansată de la Bruxelles o petiție intitulată “România, o nouă casă a EMA”, aceasta strângând până în prezent peste 1200 de semnături și fiind adresată președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintelui Consiliului European, Donald Tusk și președinției Consiliului Uniunii Europene.

”Relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente reprezintă o oportunitate importantă pe care România ar putea să o valorifice. Atragerea unui sediu de agenție a Uniunii Europene ar contribui la creșterea rolului și vizibilității României ca stat membru. Avem o propunere viabilă, iar România deține o expertiză substanțială în sectorul medical. Vreau să evidențiez efortul susținut depus de către toţi colegii care au lucrat pe acest dosar“, a declarat, anterior, premierul Mihai Tudose.

Citiți AICI articolul complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *