Skip to content
Politică

Veste bună pentru români: Elveția va elimina restricțiile pentru cei care vor să muncească acolo

Elveția va elimina toate restricțiile pentru cetățenii români care vor să muncească acolo începând cu sfârșitul lunii mai 2019, renunțând la o clauză de salvgardare care este activă din momentul aderării României la UE. Anunțul a fost făcut de președintele Confederației Elvețiene, Alain Berset, aflat în vizită oficială la București.

Berset a discutat pe această temă cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, cei doi oficiali susținând ulterior declarații de presă comune.
Pot să confirm acest lucru, în luna mai a anului viitor ajungem la finele acestui proces. După care dată, iată că nu va mai exista nicio diferență și nicio restricție”, a spus el într-o conferință de presă.
Iohannis a precizat și el că discuțiile pe această temă au fost pozitive. ”Elveția, din motive pur tehnice a trebuit să revină la această, hai să nu-i spunem restricție, la aceste contingente, și, în condițiile în care mi s-a confirmat că discuțiile în societatea elvețiană sunt într-o notă pozitivă despre România, despre români, nu-mi rămâne decât să salut faptul că, începând cu sfârșitul lunii mai 2019, nu va mai exista nicio restricție”, a declarat președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *