Skip to content
Politică

Veste bună pentru românii care vor o casă: Guvernul a suplimentat plafonul de garanții „Prima Casă”

" "

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, a anunțat că ministerul Finanţelor Publice a aprobat vineri alocarea suplimentară către băncile incluse în programul „Prima Casă“ a unei sume de 135,5 milioane de lei în vederea creşterii plafonului general de garantare, informează Adevărul.

Ministerul Finanţelor Publice va iniţia o Hotărâre de Guvern, până la sfârşitul lunii octombrie, în care va fi prevazută suplimentarea plafonului cu valoarea necesară pentru acoperirea tuturor solicitărilor care vor fi înregistrate până la finalul anului 2014 în cadrul programului „Prima Casă“.

" "
" "

BCR a anunţat joi că a epuizat în numai două săptămâni plafonul suplimentar obţinut pentru programul „Prima Casă“ după realocarea sumelor neutilizate pentru achiziţia de locuinţe construite de ANL, aprobând aproximativ 1.000 de credite noi în valoare de 136 de milioane de lei.

„BCR a solicitat Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) suplimentarea plafonului de garantare aferent programului Prima Casă 6“, se arată într-un comunicat al băncii.

Banca a anunţat la finele lunii septembrie că va putea acorda împrumuturi prin programul guvernamental de aproximativ 136 de milioane de lei, după ce a obţinut un suplimentar în urma realocării de către Guvern a sumelor neutilizate pentru achiziţiile de locuinţe construite de ANL. Totodată, a estimat că va acorda aproximativ 1.000 de împrumuturi „Prima Casă“ până la mijlocul lunii octombrie.

Fondul a asigurat clienţii că nu vor fi întârzieri la procesarea cererilor, astfel încât garanţiile să fie acordate în termenul de maxim patru zile lucrătoare de la data depunerii dosarelor complete şi corect întocmite.

Guvernul a realocat sumele neutilizate ca garanţii în programul „Prima Casă“ pentru achiziţiile de locuinţe construite de ANL, din plafonul de 500 milioane de lei, astfel încât să poată fi folosite pentru orice tip de locuinţă în cadrul programului, pe fondul solicitărilor de suplimentare a banilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *