Skip to content
Politică

Veste bună pentru Sectorul 1. Ce se va întâmpla cu Parcul Gara de Nord

Veste bună pentru Sectorul 1 şi locuitorii acestei zone. Află ce se va întâmpla cu Parcul Gara de Nord.

Într-un comunicat trimis, marţi, PSnews.ro, Alexandru Nazare (candidatul PNL la Primăria Sectorului 1) anunţă că are susținerea Primăriei Capitalei pentru a prelua Parcul Gara de Nord la Primăria Sectorului 1.

Parcul Gara de Nord va ajunge în administrarea Primăriei Sectorului 1, acest obiectiv urmând să fie redat comunității Sectorului 1 în cel mai scurt timp, a declarat, marți, deputatul Alexandru Nazare (fost ministru PDL al Transporturilor în guvernul Ungureanu) după întâlnirea pe care a avut-o cu primarul general interimar al Bucureştilor, Răzvan Sava.

Parcul Gara de Nord se află, în prezent, în patrimoniul Ministerului Transportului, zona fiind lăsată în paragină de foarte mulți ani.

Alexandru Nazare dă asigurări că, odată ajuns în administrarea primăriei de sector, „această zonă se va transforma într-un ambient plăcut, dar mai ales va rezolva o problemă acută în zonă: lipsa locurilor de parcare”.

”Acum trei săptămâni am pregătit propunerea prin care Parcul Gării de Nord să fie transmis în administrarea Primăriei Sectorului 1. Primul pas a fost făcut: cererea a fost transmisă către Primăria Capitalei. În întâlnirea pe care am avut-o cu primarul general Răzvan Sava am primit asigurări că Primăria Capitalei va acorda tot sprijinul pentru ca Parcul Gării de Nord să ajungă în administrarea Primăriei Sectorului 1. Odată ajuns la primăria de sector, Parcul Gării de Nord va fi reamenajat și modernizat, iar infracționalitatea se va reduce semnificativ în zonă. În parteneriat cu Primăria Generală vom construi parcări subterane sub parc pentru eliberarea trotuarelor, acum pline de mașini.

Zona Gării de Nord este un punct nodal pentru traficul rutier al capitalei, iar parcarea subterană ar rezolva problema locurilor de parcare, ar descongestiona primele benzi ale bulevardelor pe care se parchează mereu și ar aerisi trotuarele.

Revitalizarea parcului și construirea unei parcări subterane va fi benefică atât comunității Sectorului 1, cât și miilor de persoane care tranzitează zilnic Gara de Nord”, a declarat Nazare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *