Skip to content
Sport

Veste bună pentru toţi angajaţii din România. S-a votat!

Deputaţii din Comisiile de muncă şi buget au aprobat un proiect de lege care prevede că toţi angajatorii trebuie să prevadă bani în bugetul anual pentru a le da angajaţilor vouchere de concediu.

De la 1 iulie, angajatorul vă poate da peste 6.000 de lei pentru vacanţa de vis.

Proiectul de lege prevede ca angajatorii să ofere bani de concediu într-un cuantum de maximum şase salarii minime pe economie, prezinta romaniatv.net.

Indiferent ca lucrează la stat sau la privat, din această vară toţi angajaţii ar putea primi vouchere de vacanţă. Această sumă de bani va fi dedusă mai apoi din impozitele şi taxele angajatorilor. Legea urmează să primească miercuri votul final din partea deputaţilor.

Deputaţii din două comisii au modificat marţi legea privind acordarea voucherelor de vacanţă. Toţi angajaţii, şi bugetarii, dar şi cei din mediul privat, ar putea primi bani înainte de a pleca în concediu. În funcţie de generozitatea patronilor, cuantumul sumei s-ar putea ridica până la şase salarii minime pe economie.

Într-un an calendaristic, angajaţii au dreptul o singură dată la vouchere de vacanţă şi nu vor mai primi şi prime pentru concediu sau alţi bani pentru biletele de odihnă. Aleşii au introdus şi niste condiţii. Tichetele pot fi folosite doar în ţară şi vor fi nominale.

Faţă de primele pentru concediu, patronii nu trebuie să plăteasca impozite pentru voucherele de vacanţă. Angajatorii spun însă ca, oricum ar scrie legea aleşii, ei nu au fonduri să-şi bucure angajaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *