Skip to content
Sport

Veste bună pentru turiști. Hotelierii reduc tarifele

Hotelierii susţin că vor reduce tarifele de anul viitor cu 10% în medie şi se aşteaptă la o creştere a numărului de turişti, după ce Guvernul a anunţat că a convenit cu FMI şi Comisia Europeană scăderea TVA de la 24% la 9% pentru toate tipurile de pachete turistice care conţin cel puţin cazare.

Hotelierii vor scădea de anul viitor tarifele cu 10%. Evaziunea fiscală va scădea şi ea, cu siguranţă„, a declarat Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România, informează mediafax.ro.

El crede că decizia va ajuta România să concureze în turism cu alte ţări din zonă, unde TVA este sub 24%.

Vicepreşedintele ANAT Alin Burcea afirmă, la rândul său, că de anul viitor hotelurile au create premisele să scadă tarifele la pachete cu 10%.

„În plus, mulţi turişti se vor întoarce să mănânce în restaurantele hotelurilor. Până acum, mai mult de jumătate din turişti mâncau la hotel doar micul dejun, care era inclus în pachet. De anul viitor, cred că numărul acestora va creşte considerabil”, a mai spus el, conform sursei citate.

Hotelierii cred că măsura va influenţa înfiinţarea de structuri all inclusive.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *