Skip to content
Politică

Veste bună pentru viitoarele mămici! PROIECT: vouchere în valoare de 2.000 de lei

Veste bună pentru viitoarele mămici! Primăria Capitalei, condusă de edilul Gabriela Firea ar putea să vină în ajutorul femeilor însărcinate cu vouchere în valoare de 2.000 de lei, necesari pentru plata medicamentelor si a serviciilor medicale, potrivit unui proiect de hotarareaflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) care va avea loc saptamana viitoare.

Proiectul a fost initiat de catre primarul Gabriela Firea, care sustine ca rata natalitatii a scazut in ultimii ani, in timp ce numarul varstinicilor a crescut, „schimbarea echilibrului dintre generatii putand duce la reducerea disponibilitatilor resurselor umane”.

„Anual, in municipiul Bucuresti, se nasc aproximativ 20.000 de copii. Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, in perioada 2010-2015, numarul nou-nascutilor vii, ai caror parinti au rezidenta pe raza municipiului Bucuresti, a scazut, astfel ca, daca in anul 2010 s-au inregistrat 21.147 de copii, in anul 2015 s-au inregistrat 19.255 de copii.

Avand in vedere rata scazuta a natalitati, se impune implicarea autoritatii locale in identificarea unor masuri sociale suplimentare, care sa influenteze cresterea natalitatii„, se arata in proiectul de hotarare.

Proiectul, intitulat „Primaria Capitalei vine in sprijinul femeilor insarcinate!”, este conceput tocmai pentru a înucraja natalitatea și rata fertilității, astfel încât femeile tinere sa fie sprijinite in procesul luarii deciziei de pastrare a sarcinii si de monitorizare corespunzatoare a acesteia.

Suma de 2.000 de lei va fi impartita in doua vouchere. Primul va fi oferit dupa procesarea cererii, in baza primei adeverinte medicale, iar al doilea dupa intrarea in luna a sasea de sarcina, in baza celei de-a doua adeverinte medicale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *