Skip to content
Politică

Veste importantă pentru vedetele cu mailurile sparte. Hackerul Guccifer va fi extrădat în SUA

Autorităţile vin cu o veste importantă pentru vedetele cu mailurile sparte. Hackerul Marcel Lazăr Lehel (cunoscut ca Guccifer) va fi extrădat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru un an și jumătate.

Hotărârea luată, vineri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este definitivă, informează europafm.ro.

FBI a cerut României extrădarea hackerului Marcel Lazăr Lehel, autointitulat „Guccifer”. El va fi anchetat pentru că a violat corespondența electronică a unor persoane publice de peste ocean.

Este vorba despre conturile de e-mail ale lui Colin Powell, fost secretar de stat american, ale unor membri ai familiei Bush, dar și ale unor oficiali din administrația Obama.

In acest fel, Guccifer a dezvăluit corespondenta între Colin Powell și Corina Crețu, în prezent comisar european.

Lazăr Marcel Lehel, fost taximetrist în Arad, a spart și contul actualei candidate la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton.  FBI a primit mai multe plângeri împotriva românului, inclusiv de la actori de peste ocean. În urma solicitării FBI, Înalta Curte a decis să-l extrădeze pe Guccifer pentru un an și jumătate, astfel încât să fie anchetat și de autoritățile judiciare americane.

În România, arădeanul a fost deja condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, tot pentru violarea corespondențelor. Printre victime, se numără George Maior, fost șef al SRI, acum ambasador în Statele Unite. Peste ocean, hackerul riscă până la 50 de ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *