Skip to content
Politică

Veste de ultimă oră de la Guvern: ce îi așteaptă pe bugetari. Purtătorul de cuvânt a făcut anunţul

Veste de ultimă oră de la Guvern. Află ce îi așteaptă, de la 1 august, pe bugetarii cu salarii mici, sume având plata la 1 septembrie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, acești bugetari ar putea beneficia de majorări salariale de până la 20%, informează agerpres.ro.

„În această a doua jumătate a grilei de salarizare, vom veni cu majorări semnificative, în funcţie de categoriile despre care vorbim, majorările sunt până la 20%, de exemplu, la asistenţi sociali. La alte categorii sunt mult mai reduse, sunt mai degrabă modice, intrăm pe 1%, dar avem aceste majorări pe toate clasele salariale. (…) Pe medie vorbim de o creştere salarială pe fondul de salarii de undeva la 5%. (…) Să nu uităm însă că ea vine după o creştere salarială pe tot sectorul public de 10% şi să nu uităm că de la 1 (mai, n.r.) mai vorbim de un nou salariu minim pe economie. Actualizarea datelor despre care vorbim se bazează pe salariul minim de 1.250 de lei, care intră în plată de la 1 mai”, a declarat miercuri Dan Suciu, la Palatul Victoria.

Oficialul a afirmat că majorările vizează jumătatea inferioară a claselor de salarizare.

„Sunt în acest moment 110 clase de salarizare, probabil intrăm în primele 50 şi ceva cu modificări salariale, ceea ce va însemna mai mult de jumătate din personalul din sectorul public. (…) Se aplică pe 1 august, înseamnă că prima plată este după 30 de zile, în septembrie”, a detaliat Suciu.

El a precizat că aceasta este structura financiară pe care Guvernul şi-o poate permite în acest an.

„Deciziile pentru 2016 pot fi asumate de actualul Guvern, (…) inclusiv proiecţiile bugetare pe 2017 acest Guvern şi le poate asuma, pentru că va fi cel care va face structura de buget pentru 2017, evident. Toate discuţiile legate de anii următori evident nu mai ţin de atribuţiile actualului Guvern”, a mai spus Dan Suciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *