Skip to content
București

Veste extraordinară pentru bucureșteni: sute de milioane pentru metroul spre Otopeni

timisoaraonline.ro

O veste extraordinară pentru bucureșteni a fost dată joi: vor fi alocate sute de milioane de euro pentru magistrala de metrou către Aeroportul Otopeni.

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va finanţa cu 300 de milioane euro realizarea liniei de metrou M6, care va lega Bucureştiul de aeroportul Henri Coandă, proiectul de 1,391 miliarde euro având acum finanţarea asigurată după ce Comisia Europeană a acceptat cererea de finanţare, a declarat ministrul Transporturilor, Felix Stroe, în şedinţa de Guvern, preluat de Jurnalul Național.

Ministerul Transporturilor a depus aplicaţia rescrisă pentru magistrala de metrou M6, fiind acceptată cererea de finanţare de către Comisia Europeană. Magistrala de metrou are o lungime de 14,2 kilometri şi 12 staţii, cu o valoare totală a proiectului de 1,391 miliarde euro.

Ministrul a subliniat că proiectul are toate finanţarea asigurată şi nu mai poate fi oprit.

Stroe a mai precizat că Banca Naţională a României (BNR) a confirmat plata a 439 milioane de euro ca urmare a acceptării aplicaţiilor pe care anunţate anterior pentru tronsoanele Gurasada – Simeria, Câmpia Turzii – Ocna Târgu Mureş şi Sebeş – Turda.

1 comentariu la “Veste extraordinară pentru bucureșteni: sute de milioane pentru metroul spre Otopeni

  1. Cum sa ma bucur ??? De aproape 9 ani in Drumul Taberei nu au finalizat executia mertoului !Astia decat sa se apuce de ceva , mai bine nu !!Mergem cu trasura !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *