Skip to content
Sport

Veste foarte bună pentru echipa feminină de spadă. Ce rezultat a obţinut la Baku

Echipa feminină de spadă a României a cucerit, vineri, medaliile de aur la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), după ce a învins Estonia în finală, cu scorul de 31-25.

Echipa, formată din Ana-Maria Brânză, Simona Gherman şi Simona Pop, a adus a treia medalie de aur a delegației României la Baku și a patra a scrimerilor până acum, relatează Agerpres.

Finala a început slab pentru tricolore: Simona Pop a pierdut primul duel, cu Irina Embrich (3-5), dar Simona Gherman a restabilit echilibrul (6-6), după confruntarea cu Katrina Lehis. Au urmat două asalturi în care Brânză, Pop, respectiv Kirpu și Lehis nu au riscat și nu s-a reușit nicio tușă. Ana-Maria Brânză a adus echipa României în avantaj, după meciul cu Embrich (10-8), Gherman a mărit avansul în fața numărului trei mondial (Kirpu), la 10-5, Julia Beljajeva a mai redus din ecart în meciul cu Ana-Maria Brânză (10-6). La rândul ei, Simona Pop a făcut un meci excelent și a dispus cu 6-1 de Kirpu (21-12), iar Gherman a rezistat atacurilor date de Embrich (10-13).

Meciul cu Estonia a fost o reeditare a finalei de la Campionatele Europene din Montreux, de la începutul acestei luni, când tricolorele au cucerit aurul în urma unei victorii cu 45-35.

Intrată direct în semifinale, România a învins Rusia cu scorul de 31-24. Înaintea ultimului meci, tricolorele aveau avantaj de două tușe (23-21), dar Ana-Maria Brânză, medaliată cu aur la Baku în proba individuală, s-a impus clar în duelul cu Sivkova (8-3), în ciuda unor probleme la picior, aducând victoria echipei României.

În afara aurului de astăzi, România a cucerit trei medalii în concursul de scrimă de la Baku, la individual, astfel: aur prin Ana-Maria Brânză (spadă), argint prin Tiberiu Dolniceanu (sabie) și bronz prin Simona Gherman (spadă). Echipa masculină de sabie a României va evolua tot vineri, în finala de la Baku.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *