Skip to content
Politică

Veste incredibilă pentru homosexuali. Decizie fără precedent

Cuplurile gay din toată Europa au primit o veste incredibilă de la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Deși unele state nu au acceptat căsătoria între persoane de același sex, judecătorii de la cel mai înalt for juridic european au stabilit că trebuie să existe o formă de parteneriat civil între homosexuali.

CEDO a admis plângerea a trei cupluri homosexuale din Italia care se plângeau că nu au posibilitatea să se căsătorească în această țară. Italienii au cerut ca statele s fie obligate să introducă o formă de uniune civilă pentru persoanele de același sex, iar magistrații CEDO au admis solicitarea.

În absența unei căsătorii, opțiunea unei uniuni civile sau a unui parteneriat înregistrat ar fi mijlocul cel mai adecvat pentru cuplurile de același sex (…) de a-și vedea relația recunoscută legal„, subliniază CEDO, care a ordonat autorităților italiene sa acorde câte 10.000 de euro fiecăruia dintre cuplurile reclamante, cu titlul de despăgubiri morale.

Victoria cuplurilor nu a fost însă completă, deoarece Curtea a respins solicitarea privind „dreptul la căsătorie”, citează hotnews.ro presa internațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *