Skip to content
Politică

Veste neagră pentru medicii rezidenți. Legea Olguței Vasilescu le-a anulat bursele

reporterNTV.ro

Legea salarizării unitare va avea un efect dureros pentru 15.000 de medici rezidenți, aceștia urmând să nu mai beneficieze de bursa de 670 lei acordată de guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu îi acuză pe Florian Bodog, Liviu Dragnea și pe Lia Olguța Vasilescu de „prostie și hoție” și anunță că nu se așteaptă la nimic bun de la niște „derbedei”.

„Dacă tot au desființat bursele rezidenților, PSDragnea ar trebui – dacă ar fi de bună credință, desigur – să crească imediat #salariile de bază ale medicilor rezidenți așa încât să compenseze această tăiere a veniturilor.

O astfel de reparație a #prostiei și/sau #hoției pe care tocmai au încercat-o, ar repara nedreptatea și ar da posibilitatea celor peste 15.000 de medici rezidenți să beneficieze de contribuțiile firești pentru acești bani!”, a scris pe Facebook fostul ministru al Sănătății.

Actualul deținător al portofoliului de la Sănătate, Florian Bodog, susține că a vorbit cu colegii săi din Guvern și a primit asigurări că bursele nu vor fi afectate, dar dă semne că nici el nu este prea sigur de promisiunile date de Olguța Vasilescu și subordonații săi din minister.

Am discutat cu specialiștii Ministerului Muncii, dar și cu cei din Ministerul Sănătătți, care mi-au dat asigurări că există două prevederi legale care permit acordarea burselor pentru rezidenți.

Dacă se va dovedi ca toată legislația coroborată nu mai permite alocarea acestor burse, vom face urgent toate demersurile, chiar și Ordonanță de Urgență, pentru ca veniturile rezidenților să nu fie afectate”, a explicat Bodog, conform ziare.com.

Pentru rezidenți însă, promisiunea ministrului Sănătății de a rezolva urgent această problemă este praf în ochi, pe perioada vacanței parlamentare Guvernul neputând emite Ordonanțe de Urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *