Skip to content
Politică

Veste proastă pentru Armata Română: licitația corvetelor, suspendată. Motivul Ministerului

b1.ro

Vineri 11.01.2019, a fost suspendată licitația cu privire la corvetele care trebuiau achiziționate pentru consolidarea securității navale în zona Mării Negre.

Astfel, securitatea națională a României este pusă în pericol prin tergiversarea licitației câștigate, în cadru legal, a celor de la Naval Group, prin împiedicarea achiziționării de tehnică militară modernă.

Redăm integral comunicatul Ministerului Apărării:

Vineri, 11 ianuarie 2019, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”, a prezentat ministrului apărării naţionale un raport de informare cu privire la acest subiect.

Astfel, secretarul de stat a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”.

Având în vedere acest aspect, precum şi faptul că, la această dată, există un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa prin care Şantierul Naval Constanţa S.A., ca parte la „Asocierea dintre Naval Grup Franţa şi Şantierul Naval Constanţa S.A.”, solicită „anularea în tot a HG nr. 48 / 2018”, act normativ care fundamentează derularea procedurii mai sus amintite, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a informat cu privire la suspendarea procedurii de achiziţie, până la clarificarea aspectelor semnalate.

1 comentariu la “Veste proastă pentru Armata Română: licitația corvetelor, suspendată. Motivul Ministerului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *