Skip to content
Politică

Veste proastă pentru Boureanu. Procurorii cer închisoare cu executare

bzv.ro

Vineri a avut loc la Judecătoria Sectorului 1 un nou termen în dosarul în care Cristian Boureanu este judecat pentru ultraj.

În acest context, reprezentantul Ministerului Public a cerut pentru fostul deputat Boureanu o pedeapsă orientată spre mediu, adică 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare, informează Mediafax.

În același caz, procurorii au cerut și pentru iubita lui Boureanu, Laura Dincă, pedeapsă cu amânare, sub supraveghere 2 ani, precum și 30 de zile de muncă în folosul comunității, aceasta fiind acuzată de mărturie mincinoasă.

Totodată, polițistul care ar fi fost lovit de Boureanu, Andrei Ovidiu,  a cerut în instanță daune de 200.000 de euro.

Boureanu a declarat în sala de judecată că nu l-a lovit pe polițistul Andrei Ovidiu, susținând că acesta din urmă a  mințit.

„Andrei Ovidiu a dovedit ca a minţit în mod repetat în faţa superiorilor, a Poliţiei romane, în faţa procurorilor şi a judecătorilor, în sala de judecata.(…) Nu am refuzat să mă legitimez, nu pot sa explic atitudinea lui Andrei Ovidiu de a folosi forţa. Nu am opus rezistenţă. Nu e adevărată acuzaţia că l-am lovit cu genunchiul pe Andrei Ovidiu. Nu l-am atins când am ridicat piciorul, nu l-am lovit când am ridicat piciorul. Doar am ridicat piciorul, şi el s-a ferit. Nu am avut nici intenţia sa îl lovesc. Doar am ridicat piciorul. Dacă îl loveam, apărea pe filmare. (…) Nu provoacă un om beat sau nu zgandare un câine turbat un funcţionar al Ministerului de Interne aflat în exerciţiul funcţiunii”, a spus Boureanu în sala de judecată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 i-au trimis în judecată pe 20 iulie pe Cristian Boureanu, pentru ultraj, precum și pe iubita acestuia acestuia, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *