Skip to content
Politică

Veste proastă pentru bucureșteni, în plină iarnă: ELCEN majorează prețul energiei termice

" "

Bucureștenii au primit o veste proastă la început de an. ELCEN a anunțat că va majora prețul energiei termice cu aproximativ 10%.

Este vorba despre o decizie a Autorității Naționale de Reglementare în Energie. În baza acesteia, Radet nu poate face diferența între agenți economici și consumatori casnici.

" "
" "

Decizia ANRE a fost luată în 17 decembrie. Agenția a anunțat ELCEN să ceară către Radet București majorarea tarifului de producție a energiei termice de la 1 ianuarie 2015. Astfel, ELCEN a notificat Radet de acest lucru pe 24 decembrie, în zi nelucrătoare, potrivit primarului Sorin Oprescu.

„În ajun de Crăciun, pe data de 24 decembrie 2014, în zi nelucrătoare, RADET Bucureşti a primit de la SC Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN) o înştiinţare legată de majorarea tarifului de producţie a energiei termice de la 1 ianuarie 2015. Prin decizia ANRE nr. 2827/17 decembrie 2014 se majorază costul de producţie al gigacaloriei cu 10,2%, asta înseamnă o creştere de producţie de cost a energiei termice de la 168,8 lei la 186 de lei, cu TVA inclus”, a declarat Sorin Oprescu.

Oprescu a precizat că cetățenii  nu vor resimţi majorarea tarifului pentru gigacalorie, municipalitatea urmând să suporte, „până la lunile calde”, banii necesari pentru acoperirea creşterii anunţate de ELCEN.

Majorarea înseamnă o creștere a tarifului de producție cu aproximativ 17 lei, potrivit digi24.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *