Skip to content
Politică

Veste proastă pentru Dan Voiculescu

Omul de afaceri, Dan Voiculescu a primit, joi, o veste proastă.

Curtea de Apel București a stabilit joi, că cei doi judecători, Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea, care au soluţionat dosarul în care omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani de închisoare au fost repartizaţi corect în completul care a dat sentinţa definitivă, ceea ce înseamnă că afaceristul a pierdut procesul în care a contestat raportul Inspecţiei Judiciare din CSM, potrivit b1.ro.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

În contestația înregistrată în 26 august 2014 la Curtea de Apel Bucureşti, avocații lui Voiculescu reclamau faptul că repartizarea dosarului la acest complet de judecată nu a fost făcută în mod corect.

„În urma verificărilor efectuate, prin rezoluţia din 11 august 2014, Inspecţia Judiciară a constatat legalitatea îndeplinirii procedurii de repartizare a dosarului, având în vedere aplicarea dispoziţiilor art. 22 alin.2 din Regulamentul de ordine interioara al instanţelor şi Hotărârea nr. 187din 26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curţii de Apel Bucureşti. Astfel, s-a constatat că este de competenţa colegiului de conducere al instanţei să aprobe, în mod excepţional, schimbarea membrilor completelor de judecată, în cazurile în care, din motive obiective se impune acest demers”, a transmis CSM.

În același timp, CSM mai precizează că motivele care au determinat modul de repartizare a dosarului au fost obiective.

Este vorba despre suspendarea din exercitarea funcţiei de judecător a lui Stan Mustată, pensionarea judecătorului Florică Duţă, precum şi promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a judecătoarei Anca Alexandrescu, titulari ai completului la care a fost repartizat dosarul ICA, la data de 24 ianuarie 2014, respectiv înlocuitorul judecătorului suspendat Stan Mustaţă, informează b1.ro.

Voiculescu a fost condamnat definitiv la închisoare în 8 august 2014 în dosarul privatizării ICA.

1 comentariu la “Veste proastă pentru Dan Voiculescu

  1. Cum se spune dragilor. O mânå spala pe alta si amindoua spala fata procurorilor si a justitiei. Nu vedeti ca astia se acopera unii pe altii. Ce dracu chiar sintem idioti cu totii. Imi inchipui ca cei care posteaza comentarii sint oameni maturi cu inima si minte sanatoasa de romani si nu deia acoperiti cu banuti de la straini. Revedeti-l pe Eminescu ce a scris despre acest lucru. Va rog sa revedeti daca sinteti oameni de nadejde ai acestei tari cum s-a desfasurat procesul lui Dan Voiculescu, cum au fost numiti, in cit timp au judecat etc. Isi bat astia joc de noi din sculare pina in culcare si daca au insomnii pina a doua zi dimineata. O intrebare nu-mi da odihna de mult timp Cine verifica Justitia daca isi face datoria?. Vreti sa aveti justitie independenta atunci Inspecţia Judiciară trebuie sa fie aleasa de alta putere respectiv de Parlament sau daca nu cad de acord prin referendum. Numai când Inspecţia Judiciară nu va fi aleasa de CSM atunci vor fi astia cu adevat independenti.
    Pai sa vedeti cum vine calimera: Inspectia Judiciara este o structura cu personalitate juridica in cadrul CSM, examenul se da conform legii (va sint cunoscute meandrele concursurilor) si sint numiti de inspectorul sef al Inspectiei Judiciare. Acum intelegeti de ce se acopera unii pe altii.
    Ce facem cu raspunderea procurorilor si a judecatorilor?. O pune intr-o lege Parlamentul sau nu?. Daca nu, sa se duca dracului cu oile la pascut ca aici totusi nu poti sa stai 4 ani si sa nu faci nimic.
    Daca nu vreti justitie cu adevarat independenta, atunci hai mai bine la joaca pe internet si sa dåm like din când in când cu presedintele scriitor daca nu putem sa abordam un subiect serios. Daca da exprimati-va.
    Paste fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *