Veste PROASTĂ pentru economia României

Agenţia de rating Fitch a a revizuit în scădere estimarea de creştere economică a României pentru 2014. Fitch a confirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung, în valută la BBB- şi în moneda locală BBB, menţinând astfel calificativul în categoria investment grade.

Plafonul de ţară a fost confirmat la nivelul BBB+. Totodată, Fitch a reconfirmat perspectiva stabilă a ratingului datoriei guvernamentale a României, informează Mediafax.

Agenţia a precizat că menţinerea ratingului României se datorează în primul rând aşeptărilor că România îşi va menşine ţinta de deficit bugetar pentru acest an de 2,2% din PIB şi va continua consolidarea fiscală în scopul atingerii obiectivului pe termen mediu privind deficitul structural de 1% din PIB.

Deşi a revizuit în scădere creşterea economică pentru 2014, pe fondul rezultatelor sub aşteptări din prima jumătate a anului, Fitch prognozează o accelerare în perioada 2015-2016, la un nivel de 3% anual, în medie, inclusiv pe fondul reluării investiţiilor, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Finanţelor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: