Skip to content
Politică

Veste proastă pentru liberali. Victor Ponta a scăpat de un dosar

Prim-ministrul României, Victor Ponta, scapă de un dosar.

Astfel, procurorii de la Parchetul General au decis să nu înceapă urmărirea penală a premierului Victor Ponta, împotriva căruia PNL Cluj a depus la începutul anului o plângere penală pentru abuz în serviciu.

Liberalii l-au acuzat pe premierul Ponta că a blocat în mod ilegal organizarea alegerilor parţiale pentru Consiliul Judeţean Cluj.

Până în prezent, există trei decizii a trei instanţe din România – Curtea de Apel Cluj şi de două ori Curtea de Apel Bucureşti, care confirmă faptul că guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor parţiale locale şi parlamentare şi le-a blocat în mod intenţionat, potrivit Gândul.

În motivarea deciziei de la Cluj, instanţa a decis că este vorba de „un exces de putere” din partea Guvernului. Nicio decizie nu este definitivă. Liberalii clujeni au contestat decizia procurorului de caz la Parchetul General, dar nu au avut câştig de cauză.

Liberalii nu au renunţat, iar cazul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Liberalii susţin că procurorii trebuie să ţină cont de deciziile judecătorilor, care au confirmat încălcarea legii.

Tiberiu Niţu a ajuns în 2013 în fruntea Parchetului General, fiind propus pentru această funcţie de ministrul interimar al Justiţiei de la acea dată, premierul Victor Ponta. Fostul preşedinte Traian Băsescu a semnat decretul privind numirea lui Tiberiu Niţu în fruntea Parchetului General.

3 comentarii la “Veste proastă pentru liberali. Victor Ponta a scăpat de un dosar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *