Skip to content
București Politică

Veste proastă pentru magnatul Dorinel Umbrarescu. Decizia vine de la Curtea de Apel

Veste proastă pentru Dorinel Umbrărescu. Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia grecilor de la Aktor şi a anulat rezultatul licitaţiei prin care constructorul român era declarat câştigătorul lotului 3 din sectorul sudic al Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0).
După ce în primăvară a fost declarat câştigătorul lotului 3 din sectorul sudic al A0, constructorul român Dorinel Umbrărescu a primit săptămâna aceasta o lovitură decisivă din partea justiţiei române.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis pe 15 octombrie contestaţia constructorului grec Aktor şi a anulat rezultatul licitaţiei prin care Umbrărescu câştiga contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 din A0 Sud, scrie economica.net.

Astfel, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este obligată acum să reia licitaţia, ţinând cont de prevederile menţionate de instanţă.

Admite contestaţia petentei Aktor Technical Societe Anonyme şi în consecinţă:

– anulează Adresa nr. 92/30010/26’04.2018, privind comunicarea rezultatului Procedurii de atribuire pentru Lotul nr. 3;

– anulează Raportul procedurii de atribuire, precum şi a tuturor actelor anterioare şi/sau subsecvente sau conexe care fundamentează sau se fundamentează pe acesta (e.g. procese-verbale de evaluare, deciziile/adresele privind comunicarea rezultatului Procedurii de atribuire etc.).

Dispune ca intimata-autoritate contractantă CNAIR să finalizeze procedura, inclusiv prin aplicarea prevederilor art. 215 alin. (4) din Legea nr. 98/2016 şi ulterior a prevederilor art.34 al.7 teza a II-a din Legea nr.101/12016 referitoare la atribuirea contractului având ca obiect „Autostrada de Centura Bucureşti km 0+000 – km 100+900″- Lotul 3: Sector 1. Km 85+300 – Km 100+765 aferent Centura Sud si Sector 2. Km 0+000 – Km 2+500 aferent Centura Nord”.

Respinge cererea de intervenţie formulate de către SPEDITION UMB S.R.L., TEHNOSTRADE S.R.L. şi ARTERA PROIECT S.R.L. în legătură cu contestaţia petentei Aktor Technical Societe Anonyme (Lotul 3)”, se arată în decizia judecătorilor.

Pe de altă parte, instanţa a menţinut rezultatul licitaţiei pentru lotul 2 din A0 Sud, câştigat de turcii de la Alsim Alarko.

Aceiaşi turci au câştigat iniţial şi contractul pentru lotul 1 din A0 Sud, însă şi în acest caz au fost admise unele contestații, astfel că ofertele ar putea fi reevaluate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *