Skip to content
Politică

Veste proastă pentru Mihai Necolaiciuc

Fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, condamnat la 4 ani şi şase luni de închisoare pentru fraudarea statului cu 2,7 milioane de euro, rămâne încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 i-au respins cererea de liberare condiţionată.

După doar 11 zile de la condamnarea sa la patru ani şi şase luni de închisoare, fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, a cerut, marţi, Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiţionat.

Fostul director al CFR şi-a motivat cererea prin faptul că trebuie să-şi pregătească apărarea în alte dosare în care este implicat.

“În doi ani şi jumătate, cât timp s-a judecat acest dosar la Judecătoria Sectorului 1, s-a ajuns la concluzia că sunt nevinovat şi am fost achitat. După trei înfăţişări, Curtea de Apel m-a condamnat. Eu nu acuz pe nimeni, însă vă rog să admiteţi această rugăminte de eliberare, pentru că mai am alte trei dosare şi vreau să îmi construiesc apărarea. În aceste condiţii, nu pot face acest lucru”, a spus, în faţa instanţei, Mihai Necolaiciuc.

În apărarea solicitării lui Mihai Necolaiciuc, avocaţii acestuia au invocat faptul că sunt îndeplinite toate condiţiile admiterii cererii de liberare condiţionată şi că acesta a executat mai mult de jumătate de pedeapsă în arest preventiv.

Solicitarea apărătorilor lui Necolaiciuc nu a a primit însă răspuns favorabil din partea Ministerului Public, care a cerut respingerea acestei cereri, invocând raportul comisiei de la Penitenciarul Rahova, în care se arată că momentul liberării condiţionate poate fi amânat.

Problemele lui Mihai Necolaiciuc nu s-au încheiat, el fiind judecat în alte trei dosare penale, ajunse în faţa judecătorilor din 2008, respectiv din 2009.

Fostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc a fost condamnat, în 17 octombrie 2014, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul privind frauda de 2,7 milioane de euro produsă prin achiziţionarea de bunuri într-un proiect de reconstruire a infrastructurii afectate de inundaţiile din 2000.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *