Skip to content
Politică

Veste proastă pentru Nicușor Constantinescu: 8 ani de închisoare cu executare

romaniatv.net

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a primit vineri o sentință de condamnare de 8 ani de închisoare cu executare, decizie pronunțată de Tribunalul Constanța.

Este vorba despre dosarul finanțării ilegale a unor fundații ilegale, iar Tribunalul Constanța este prima instanță de judecată, informează Agerpres.

În același dosar au fost trimise în judecată și fundațiile Thalia și Fantasio, magistrații din Constanța hotărând și condamnarea unor foști colaboratori ai lui Constantinescu, respectiv Cristian Bogdan Zgabercea, Carmen Florentina Oproiu (Vasile) şi  Marcel Brâncoveanu Părău, producător de evenimente culturale.

Astfel, Zgabercea a primit 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare, Florentina Oproiu a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, iar Marcel Părău a primit 2 ani de închisoare cu suspendare condiționată.

Magistrații au dispus și plata către Consiliul Județean Constanța a unei despăgubiri de aproape 18,4 milioane de lei de către Constantinescu, Zgabercea și Oproiu. De asemenea, Nicușor Constantinescu este obligat la plata sumei de 1392 de lei daune materiale și 10000 de euro daune morale către Tăicuțu Felicia.

„… Obligă inculpaţii Constantinescu Nicuşor Daniel, Zgabercea Cristian Bogdan şi Oproiu(Vasile) Carmen Florentina, la plata, în solidar, către partea civilă Judeţul Constanţa, a sumei de 18. 399. 836 lei, despăgubiri civile. … Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român – prin ANAF – prin AJFP Constanţa, doar în contradictoriu cu inculpaţii Zgabercea Cristian Bogdan, Fundaţia Fantasio Constanţa, Fundaţia Thalia, Agnita şi Părău Marcel Brîncoveanu. Obligă inculpaţii Zgabercea Cristian Bogdan, Fundaţia Fantasio Constanţa, Fundaţia Thalia Agnita şi Părău Marcel Brîncoveanu la plata în solidar a sumei de 152.180 lei, precum şi la plata obligaţiilor fiscale accesorii potrivit Codului de procedură fiscală, calculate de la momentul producerii prejudiciului şi până la data achitării integrale, către partea civilă Statul Român – prin ANAF – prin AJFP Constanţa, urmând ca în cazul inculpaţilor să se aibă în vedere sumele de bani indisponibilizate în urma instituirii popririi”, este scris în minuta judecătorească.

Fundația Fantasio a primit 7000 de lei amendă penală, în timp ce fundația Thalia a fost condamnată la pedeapsa de 5000 de lei amendă penală.

Nicușor Constantinescu se află în acest moment în penitenciar, unde execută pedeapsa de 5 ani pe care a primit-o  în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa. De asemenea, Constantinescu mai are în alt dosar o condamnare de 15 ani, însă aceasta nu este definitivă, mai adaugă sursa citată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *