Vestea momentului pentru românii care au card de sănătate. Schimbările majore care aduc beneficii semnificative

Carduri bancare
Sursa foto: pixabay

Ministrul Cercetării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a dezvăluit recent planuri ambițioase pentru modernizarea sistemului cardului de sănătate din România. Această reformă promite să aducă avantaje semnificative pentru toți deținătorii de carduri de sănătate din țară.

Vestea momentului pentru românii care au card de sănătate. Sistemul actual, bazat pe tehnologie depășită, urmează să fie complet restructurat, beneficiind de investiții considerabile din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Bogdan Ivan a subliniat că această inițiativă a condus la economii de peste 100 de milioane de lei, datorită eficienței gestionării proiectului de către Centrul Național de Soluționare a Situațiilor de Urgență.

„Am găsit o soluție tehnică pentru a salva acest proiect. Acum dacă nu mă înşel este în procedură de achiziție publică. Şi va fi refăcut cap coadă”, a declarat Bogdan Ivan la Digi24.

Principalul punct de atracție al reformei este introducerea cardului de sănătate într-un format electronic, ușor de accesat de pe dispozitive mobile, similar cu utilizarea unui card bancar. Acest aspect este văzut ca un pas major spre digitalizarea sistemului de sănătate din România.

Unul dintre obiectivele cheie ale acestei transformări este creșterea transparenței și a urmăririi cheltuielilor în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Ministrul a asigurat că toate tranzacțiile vor fi complet transparente, asigurându-se că fondurile publice sunt utilizate cu responsabilitate și eficiență: „Va fi foarte trasabil totul, adică nu se va putea să-ți fie prescrisă aspirină de 10 ori într-o zi și să fie și decontată. Va fi totul trasabil și transparent, ca să se știe ce se întâmplă cu banii statului român, plătiți de oameni prin taxe și impozite”.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: