Skip to content
Politică

Vestele Galbene, pe lista de candidați la alegerile europarlamentare

Partidul Comunist Francez plănuieşte să recruteze membri din mişcarea Vestelor Galbene pentru a-i pune pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare, a anunţat gruparea luni, conform Politico.

„Vor exista reprezentanţi ai sindicatelor pe lista europeană dar şi Veste Galbene. Nu putem merge la alegerile europene fără să luăm în considerare ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni”, a declarat Fabien Roussel, secretarul naţional al partidului, conform Reuters, citat de news.ro.

Roussel a declarat că o membră a vestelor galbene, Marie-Helene Bourlard, care a protestat faţă de relocarea companiei sale de textile, a fost de acord să fie pusă pe liste iar partidul va prezenta toţi candidaţii pe 26 ianuarie.

Partidul Comunist Francez, care este membru al grupului Verzilor-Nordici Europeni Uniţi de Stânga în Parlamentul European, are în prezent doi membri în Parlamentul European. Un sondaj recent IFOP arată că 13% dintre francezi au declarat că ar vota cu Vestele Galbene la alegerile europarlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *