Skip to content
Politică

Vești bune de la Compania de Aeroporturi: pista a doua din Otopeni va fi redeschisă

antena3.ro

Compania Națională de Aeroporturi București (CNAB), cea în administrarea căreia se află cele două aeroporturi din București, a anunțat că va demara procedurile de redeschidere a pistei a doua a Aeroportului Otopeni.

Pista urmează a fi redeschisă pe întreaga ei lungime, în urma încheierii recepției la finalizarea lucrărilor, informează News.ro. 

”Aceste proceduri implică reconfigurarea marcajelor şi balizajului, verificarea din zbor a configuraţiei pistei şi a sistemelor de radionavigaţie, efectuarea unei inspecţii din partea Autorităţii Aeronautice Civile Române, iar pe perioada derulării lor întreaga pistă va fi obligatoriu închisă pentru trafic, urmând a fi redeschisă la termenul stabilit prin graficul de lucru, respectiv 20 iunie”, susține CNAB.

Având în vedere că în perioada 13-20 iunie se va opera cu o singură pistă, CNAB susține că vor fi implicate regularizări de trafic , existând posibilitatea apariției de întârzieri.

”Întrucât în perioada 13-20 iunie se va opera cu o singură pistă, fapt ce va implica regularizări de trafic efectuate de Eurocontrol şi Romatsa, este posibilă apariţia unor mici întârzieri la aterizarea şi decolarea unor zboruri, în special la orele de vârf”, a adăugat compania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *