Skip to content
Sănătate

Veşti bune de la experţi! Din luna martie este posibil să nu mai fie necesară purtarea măștii în spațiile deschise

Inquam Photos/Octav Ganea

Medicul imunolog Radu Ciornei crede că de la începutul primăverii, purtatul măștii în spațiile deschise nu va mai o măsură justificată. Acest lucru depinde de scăderea numărului de infecări, care ar putea fi determinat de campania de vaccinare, dar și riscul de infectare mai scăzut, specific anotimpurilor calde.

Eu cred că trebuie să purtăm masca până când ajungem la un nivel de vaccinare de 50% din populație. Eu sunt adeptul respectării regulilor, dar cred că purtatul măștii în spații închise e mult mai important decât în spațiile deschise.

Dacă vedem un declin al numărului de cazuri și peste o lună ajungem la mai puțin de 1.500 de infectări pe zi și oricum trecem spre primăvară, când știm că aceste boli cu transmitere aerogenă scad în mod dramatic, din luna martie nu cred că mai este necesar purtatul măștii în spațiile deschise. Cu atât mai mult la vară de exemplu, pe plajă, unde este un curent de aer„, a declarat dr Radu Ciornei pentru B1TV.

1 comentariu la “Veşti bune de la experţi! Din luna martie este posibil să nu mai fie necesară purtarea măștii în spațiile deschise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *