Skip to content
Politică

Vești bune de la ministrul Justiției. Ce se va întâmpla cu MCV-ul

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a susținut miercuri o conferință de presă la Palatul Victoria după publicarea raportului MCV.

Prună consideră acest raport ca fiind unul bun, care subliniaza, la fel ca ultimele două, progresele făcute de România spunând, de asemenea, că există premise ca „intr-un orizont de timp apropiat ca acest mecanism sa nu mai fie necesar”.

„Este, în general, un raport bun. Se înscrie în seria ultimelor două rapoarte, care notează progresele cu privire la instituţiile din aşa-numitele «benchmarkuri». Raportul notează că s-au obţinut progrese în domenii care ţin de sistemul judiciar. Se confirmă un parcurs ascendent constatat şi în anii precedenţi – 2014 şi 2015. Comisia notează rezultatele principalelor instituţii judiciare, care se ocupă de monitorizarea integrităţii, pentru a combate corupţia la cel mai înalt nivel(…)

Trebuie sa spunem public ca profesonistilor din sistem le datoram aceste rezultate. existe premise destul de clare ca intr-un orizont de timp apropiat ca acest mecanism sa nu mai fie necesar. sa se poata constata de catre CE ca mecanismul MCV nu mai este necesar.
Noile coduri, penal si de procedura penala, ele au facut obiectul numeroaselor decizii de neconstitutionalitate. Acestea au generat efecte in sistem si au permis comisiei sa constate ca eficienta actului de justitie a fost atins”, a declarat ministrul Justiției, Raluca Prună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *