Skip to content
Politică

Vești bune de pe șantierul metroului din Drumul Taberei. Se toarnă fundația căii de rulare

După momentul istoric din vara anului trecut, când cele două cârtiţe au terminat săpăturile la Metroul de Drumul Taberei, constructorul italian Astaldi urmează să încheie încă o etapă importantă: lucrările la fundaţia căii de rulare.

Acestea sunt finalizate în proporţie de 99,5%, conform raportărilor actualizate pe luna octombrie de pe site-ul dedicat Magistralei 5 de metrou.

Constructorul Metroului de Drumul Taberei a raportat un progres semnificativ, de peste 13 puncte procentuale, la fundaţia căii de rulare. Aceste lucrări sunt gata în proporţie de 99,5%, conform cifrelor raportate pe luna octombrie către Metrorex, scrie economica.net.

Un progres mai mic, de 0,87 puncte procentuale, a fost înregistrat şi la structura de rezistenţă, până la 98,73%. La finisaje, lucrările au stagnat însă la acelaşi nivel ca în lunile anterioare, de 58,91%.

Oficialii Metrorex intenţonează să efectueze primele probe pe noua magistrală la finele acestui an. Rămâne de văzut în ce ritm vor evolua lucrările mai departe, pentru a permite acest lucru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *