Skip to content
Politică

Vești bune pentru femeile însărcinate

Partidul Social Democrat vine cu propuneri noi pentru femeile gravide, deoarece statistica mortalității infantile a României este destul de apropiată de zone precum Togo sau Samoa.  Astfel la inițiativa deputatului PSD  Tudor Ciuhodaru (PSD)  se pun bazele unui proiect de lege menit să acorde numeroase avantaje pentru femeile însăricinate.

Deputatul a afirmat că trebuie să existe mai multe beneficii pentru femeile gravide, precum consultații și analize gratuite, deoarece există multe femei care nu pot să își achite serviciile medicale.

Proiectul inițiat  de deputatul PSD a trecut deja de  Comisia de Sanatate si va ajunge la Camera Deputatilor, iar argumentele prezentate de politician fac referire la gradul ridicat de mortalitate infantilă și la sitația financiară redusă a multor femei.

„Acest proiect de lege corecteaza macar o parte din aceste consecinte nefaste si introduce intr-adevar politici demografice in cadrul unui program national de stimulare a natalitatii si de corectie a sanatatii reproducerii. Proiectul a fost elaborat dupa modelul din Marea Britanie, care a introdus aceste gratuitati inca din 1948 in National Health Service, realizând una din cele mai mici mortalitati infantile din lume„, a adăugat Ciuhodaru.

Populația României a continuat declinul din cauze demografice, pierzând în luna februarie a acestui an 9.693 locuitori – echivalentul a trei comune medii din țară -, cu 17% mai mulți decât în a doua lună a anului trecut, ca urmare a scăderii natalității și a creșterii mortalității, arată datele publicate luni de Institutul National de Statistică (INS), informeaza News.ro.

Pe parcursul anului  2016, în Romania au murit 1.381 copii cu vârsta sub un an, mai arata raportul INS. Expertii se asteapta la o adâncire a declinului demografic al României în deceniile următoare. Astfel, populația României va ajunge la 14,5 milioane locuitori în anul 2050, potrivit unui raport al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), publicat in iulie 2015.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *