Skip to content
Publicitate

Vești bune pentru locutorii din Sectorul 5. Vor primi, gratuit, pubele pentru colectarea deșeurilor

Vești bune pentru locuitorii Sectorului 5 al Capitalei. Edilul Daniel Florea a prezentat astăzi noile utilaje ale societății de salubrizare a Primăriei. Societatea își va începe activitatea pe 1 martie și va beneficia de o dotare de peste 120 de utilaje, din care 37 autogunoiere mari, 9 autogunoiere mici, 37 basculante și mașini specifice, 15 măturatori stradale, 25 – utilaje si recipienți pentru reciclare.

Astfel, potrivit promisiunilor făcute chiar de către primarul Sectorului 5, munții de gunoaie de pe străzi vor dispărea. Fiecare gospodărie ar urma să primească, gratuit, de la Primărie, câte două pubele. Asociațiile de proprietari ar urma să primească și ele, tot gratuit, mai multe pubele, în funcție de numărul apartamentelor din bloc.

Astfel, în total, vor fi distribuiți peste 70.000 de recipienți pentru colectare către gospodăriile și asociațiile de proprietari din Sectorul 5.

„Visul pe care l-am avut s-a îndeplinit! Este momentul în care putem să arătăm fapte, putem să arătăm de ceea ce suntem în stare să facem. Avem cea mai mare și mai modernă flotă de utilaje din România și începând de la 1 martie se va face salubritate la standarne europene în Sectorul 5”, a declarat primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

Potrivit edilului, începand din 2016 și până în prezent, de pe raza Sectorului 5 au fost ridicate peste 150.000 mc de deșeuri, care au fost aruncate ilegal pe domeniul public, în ultimii 30 de ani. „Am ridicat de pe stradă cam 150.000 de metri cubi de gunoi în ultimii 3 ani. Asta înseamnă aproximativ 10.000 de tiruri, o coloană care s-ar întinde de la București la Pitești, sau o cantitate de gunoi suficientă pentru a umple Arena Nationala. Am făcut eforturi mari, am dat și foarte multe amenzi, iar cetățenii trebuie să înțeleagă că strada nu este coșul de gunoi al nimănui”, a arătat primarul Sectorului 5.

4 comentarii la “Vești bune pentru locutorii din Sectorul 5. Vor primi, gratuit, pubele pentru colectarea deșeurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *