Skip to content
Politică

Veşti bune pentru Mircea Băsescu. Ce poate face de acum încolo

" "

Veşti bune pentru Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României, Traian Băsescu. Ce poate face de acum încolo în dosarul de trafic de influenţă în care este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Astfel, Mircea Băsescu rămâne sub control judiciar și poate părăsi județul Constanța fără încuviințarea instanței, dar nu poate pleca din România, au decis, miercuri, judecătorii Tribunalului Constanța, relatează Agerpres.

Potrivit magistraților, Mircea Băsescu are obligația „să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a instanței de judecată”.

Și în cazul lui Marian Căpățână, judecătorii au dispus menținerea controlului judiciar și înlocuirea măsurii prin care era obligat să nu plece din București cu cea a obligării de a nu părăsi țara decât cu acordul instanței.

Sentințele pot fi contestate în maximum 48 de ore de la pronunțare.

Amintim că Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influență, iar în noiembrie a a început derularea procesului.

După ce au fost cercetați în stare de arest preventiv, cei doi au fost trimişi de judecători în arest la domiciliu.

DNA susţine că, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că fratele fostului preşedinte va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl lui Florin Anghel (interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, ca să obţină o hotărâre favorabilă: fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *