Skip to content
Politică

Veşti bune pentru oraşul Pantelimon. Candidatul PNL are promisiunea primarului Capitalei pentru reintroducerea RATB EXCLUSIV INTERVIU

Veşti bune pentru oraşul Pantelimon. Candidatul PNL la primărie a obţinut promisiunea edilului general al Capitalei, Răzvan Sava, pentru reintroducerea Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) în localitatea ilfoveană.

Este vorba despre liberalul Mihai Culeafă, care s-a întâlnit, miercuri, cu primarul general Răzvan Sava. Contactat de PSnews.ro, preşedintele PNL Pantelimon ne-a oferit un scurt interviu pe tema transportului în comun din Pantelimon.

Reporter PSnews: Domnule Mihai Culeafă, locuitorii orașului Pantelimon spun că una dintre principalele probleme cu care se confruntă zi de zi este legată de serviciile de transport public, mai exact de lipsa acestuia. Care este soluția?

Mihai Culeafă: Așa este. Trăiesc în Pantelimon de 45 de ani și știu că, dacă nu ai cu ce să te deplasezi, nu poți să îți desfășori activitățile de zi cu zi. Suntem la doi pași de București, dar lipsa unei legături între noi și Capitală ne transformă într-un oraș izolat.

În prezent, în Pantelimon, există o singură firmă de transport, o firmă privată care aparține apropiaților actualului primar și care stabilește prețul după bunul plac, iar lucrurile nu mai pot să continue așa. De aceea, intenționez să înaintez Consiliului Local un proiect de hotărâre privind înființarea unui serviciu de transport public care să fie asigurat de autobuzele RATB.

Reporter PSnews: Și care credeți că este șansa de izbândă a cestui proiect?

Mihai Culeafă: M-am implicat total în acest proiect. Pentru vremurile în care trăim, transportul public este o componentă esențială a vieții unei comunități, iar reprezentanții Primăriei Pantelimon trebuie să vadă și să recunoască acest lucru, chiar dacă nu le convine.

Am avut câteva discuții și cu domnul primar Răzvan Sava și m-a asigurat că mă bucur de tot sprijinul domniei sale pentru ca primăria orașului Pantelimon împreună cu primăria Municipiului București și Regia Autonomă de Transport București să poată încheia un contract de transport convenabil pentru toate părțile.

Reporter PSnews: Concret, ce va urmări acest proiect?

Mihai Culeafă: Proiectul urmărește crearea cel puțin unei linii de transport rutier de persoane care va avea capătul în orașul Pantelimon și care va face legătura cu Bucureștiul și va asigura accesul la toate zonele de interes din oraș. Iar pentru ca transportul să se desfășoare în condiții decente, în vehicule care să nu mai reprezinte o amenințare pentru siguranța oamenilor, acesta va fi asigurat de autobuzele Regiei Autonome de Transport București.

PSnews: Ce v-a determinat să începeți acest demers?

Mihai Culeafă: Și eu, la fel ca majoritatea celor din Pantelimon, m-am săturat să văd cum nimeni nu face nimic pentru comunitatea noastră. Consider că este datoria mea de cetățean al orașului Pantelimon să depun toate eforturile necesare pentru a construi un oraș mai frumos, mai bogat și mai modern pentru noi, pentru copiii și nepoții noștri.

PSnews: Știu că vreți să candidați pentru primăria orașului Pantelimon. Proiectul dumneavoastră electoral vorbește despre situația transportului în oraș?

Mihai Culeafă: Indiferent de funcția pe care o voi ocupa în viitor, îmi doresc să pot să ajut. De aceea, voi face toate demersurile ca acest proiect să fie adoptat.

Dacă voi câștiga alegerile de la vară, atunci, așa cum m-am angajat, voi demara procedurile pentru a înlătura monopolul firmei private de transport care își desfășoară activitatea în Pantelimon. Iar singura soluție pentru acest lucru este înființarea liniei RATB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *