Skip to content
Politică

Vești bune pentru Remeș! Câștigă definitiv procesul cu TVR

cancan.ro

Decebal Traian Remeş, fost ministru al Agriculturii, a învins în dosarul „Caltaboşul”. Acesta a câştigat definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul prin care a cerut despăgubiri de la TVR şi DNA pentru divulgarea, în 2007, a probelor din dosar, scrie antena3.ro. 

Astfel, conform hotărîrii magistraţilor de la Instanţa Supremă, Remeş urmează primească 15.000 de lei despăgubiri de la TVR, DNA şi Rodica Culcer, pe atunci şefa ştirilor de laTVR. Amintim în octombrie 2007, în timpul anchetei DNA în dosarul „Caltaboşul”, postul public a difuzat imagini de la o întâlnire a lui Remeş cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan, încare acesta din urmă îi da un plic, precum şi înregistrări audio referitoare la unele licitaţii.

La CEDO încă nu am câştigat, acolo încă nu am ajuns la rând. În al doilea rând, nu a fost vorba de un plic. Toată bătălia mea a fost după ce procurorii m-au acuzat de lucruri pentru care nu au existat dovezi. Împotriva mea nu a existat nicio declaraţie a nimănui şi niciun înscris. Înregistrările nu au dovedit existenţa plicului, recunoscut inclusiv în sentinţa prin care am fost condamnat. Eu am atacat, prin proces, şi am ajuns am decizie civilă din partea Curţii de Apel Braşov, consfinţită fiind irevocabilă de ICCJ, următoarele fapte:

La DNA, în perioada 7 oct – 8 oct, după înregistrări, pe care nu le-am văzut vreodată, nu le-a văzut nici ICCJ, pentru nu au fost depuse la dosar, nu le-a văzut nici Inspecţia Judiciară, deci s-au făcut montaje. Aşa le numeşte Inspecţia Judiciară. Variantele care nu le-au convenit procurorilor au fost distruse de un ofiţer de poliţie, care recunoaşte le-a distrus. Inspecţia Judiciară relevă faptul o distrugere de probe se poate face doar cu aprobarea procurorului, prin proces verbal. Eu am fost cobaiul numărul 1 al telejustitiei din România.

Încă nu a venit timpul pentru a fi luată în dezbatere cererea mea la CEDO. Ea se referă la faptul nu am avut parte de un proces drept şi echitabil, prezumţia de nevinovăţie nu afuncţionat. Acuzele publice, prin linşaj mediatic, au fost făcute toată iarnă respectivă, dar împotriva mea cercetarea penală a început abia în 28 ianuarie 2008, deci anterior începerii cercetării penale şi chiar anterior zilei de 6 iunie 2008, când rechizitoriul a fost depus la Înalta Curte”, a declarat Decebal Traian Remeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *