Skip to content
Politică

Vești bune pentru tinerii absolvenți! Șanse sporite de angajare

e-invest.ro

Vești bune pentru tinerii absolvenți! Cei care nu au reușit să se angajeze până acum au șanse mult mai bune începând din luna decembrie.

Angajatorii vor beneficia, începând din decembrie, de subvenții majorate dacă angajează pe perioadă nedeterminată anumite categorii de persoane. În acest sens, printr-un proiect de act normativ publicat recent se propun și noile condiții în care angajatorii vor putea obține aceste subvenții, scrie realitatea.net. 

Subvențiile pe care angajatorii le primesc pentru că încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, absolvenți și anumite categorii de șomeri au fost majorate recent, printr-un act normativ despre care am discutat în acest articol, și care urmează să intre în vigoare pe 3 decembrie. Concret, angajatorii vor primi lunar, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, câte 900 de lei, timp de un an (respectiv 18 luni pentru absolvenții cu handicap).

Ca urmare a acestor modificări, se impune ca normele de aplicare a legislației în materia șomajului și stimulării ocupării forței de muncă să fie și ele modificate în consecință. Astfel, a fost publicat recent un Proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Momentan, propunerea de act normativ se află în dezbatere publică, iar pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *