Skip to content
Politică

Vești buni pentru români. Plafonul pentru Prima Casa, suplimentat

" "

Vești bune pentru românii care vor să acceseze programul „Prima Casă”.

Ministerul Finanţelor realocă 28 de milioane de lei, garanţii pentru credite din programul „Prima Casă” şi constituie un fond de rezervă de 10 milioane de lei, din care băncile care îşi epuizează plafoanele de garanţii se pot alimenta pentru a acorda credite.

" "
" "

În condiţiile unui grad mare de utilizare a plafoanelor alocate, Ministerul Finanțelor Publice vine în sprijinul românilor ce vor să-și cumpere o locuință. Din sumele constituite pentru acoperirea necesităţilor de garantare în urma celei de a doua redistribuiri, au fost alocate 28 milioane de lei catre 9 bănci care și-au terminat deja plafonul sau urmează să îl epuizeze în mai puțin de 10 zile„, se arată într-un comunicat al Ministerului, potrivit romaniatv.net.

Totodată, s-a constituit un buffer de 10 milioane de lei care va fi repartizat în favoarea finanțatorilor care își vor epuiza plafoanele alocate.

Finanţatorii care au primit plafoane sunt: BCR, Leumi, UniCredit, Intesa, OTP, Credit Agricole, BRD, Marfin și Banca Transilvania„, se mai arată în comunicat.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *