Skip to content
Politică

Veşti extrem de proaste din Malaezia. Ce sentinţă a primit românul traficant de droguri

" "

Sosesc veşti extrem de proaste din Malaezia. Ce sentinţă a primit Ionuţ Gologan, românul acuzat de trafic de droguri.

Instanţa supremă din Malaezia a menţinut, marţi, sentinţa de condamnare la moarte pentru Ionuţ Gologan.

Astfel, au fost epuizate toate căile legale de atac din partea românului. Totuşi, acesta mai are o ultimă speranţă: graţierea din partea sultanului, proces care poate întârzia punerea în aplicare a pedepsei cu câţiva ani.

Artin Sarchizian (avocatul lui Ionuţ Gologan) a declarat, marţi, prin telefon, la B1 TV, că, din acest moment, vor începe toate demersurile politico-diplomatice pentru a fi obţinută o graţiere, o comutare a pedepsei sau o preluare a condamnatului de către statul român.

„Dacă nu, atunci speranţa va fi ca statul malaezian să pună în aplicare angajamentele luate la sfârşitul anului trecut, de a renunţa la pedeapsa capitală pentru trafic de droguri”, a mai spus Sarchizian, amintind de un proiect de lege iniţiat, în noiembrie 2015, de către ministerul malaezian de Justiţie.

Totodată, apărătorul lui Gologan şi-a exprimat speranţa ca toate execuţiile să fie amânate până la clarificarea acestui aspect legal.

Nu în ultimul rând, Artin Sarchizian a amintit că, în Malaezia, „de aproximativ 3-4 ani, nu au mai avut loc decât două execuţii, şi acestea doar pentru crimă, nu pentru trafic de droguri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *