Skip to content
Politică

Vești importante venite din partea Guvernului! Tinerii pot primi câte 70.000 de euro

Deoarece satul românesc este tot mai depopulat, iar tinerii preferă să lucreze la oraș sau în străinătate, guvernul a hotărât să îi motiveze pe aceștia oferindu-le sume consistente pentru a-și deschide afaceri în mediul rural.

Cuantumul acestui sprijin este în valoare de 70.000 euro pe proiect, în cazul activităţilor de producţie, servicii medicale, sanitar-veterinare şi de agroturism şi 50.000 de euro pe proiect se pot obţine în cazul altor activităţi derulate la ţară.

Obiectivele acestui sprijin, spun autorităţile, sunt crearea de noi activităţi neagricole, în special pentru fermele de mici dimensiuni sau membrii familiilor lor şi în general pentru micii întreprinzatori din mediul rural.

Se urmăresc şi diversificarea economiei rurale prin creşterea numărului de microîntreprinderi şi întreprinderi mici în sectorul non-agricol, dezvoltarea serviciilor şi crearea de locuri de muncă în spaţiul rural, dar şi încurajarea menţinerii şi dezvoltării activităţilor tradiţionale, potrivit capital.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *