Skip to content
Sport

Vești noi pentru pasionații de știință. Începe Bucharest Science Festival

iosifton.ro

Într-o conferință de presă ce a avut loc marți, s-a dat startul Bucharest Science Festival, care se află la a cincea ediție și se poate mândri cu titlul de cel mai mare festival dedicat științei.

Mai precis, în perioada 27 septembrie-1 octombrie 2017, în București vor avea loc expoziții, conferințe, dezbateri, experimente și demonstrații, dar și proiecții de documentare care vor deschide participanților perspective noi asupra Universului și vieții, potrivit editiadedimineata.ro

Festivalul este organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (A.S.U.R) și de Planeta Științei care au anunțat că evenimentul a început din dorința de a încuraja cunoașterea științifică la nivelul societății și de a acoperi acest deficit de cunoaștere existent în societate.

O bună parte dintre eforturile noastre sunt îndreptate către copii, către școli, atât din mediul de stat cât și din cel privat. Încercăm să aducem un pic de știință prcatică în școli și să abordăm niște subiecte vitale pentru o societate modernă. Vom organiza în școli laboratoare practice de genetică. Sub îndrumarea și supravegherea unor studenți de la Facultatea de Biotehnologie a Universității de Agronomie vom avea echipe care vor merge în școli pentru a le explica copiilor cum să extragă și să vadă ADN-ul. Vom avea laboratoare de chimie, în parteneriat cu Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor. Vom avea ateliere despre știinta banilor și vom discuta despre tehnici financiare. (…) vom avea activități și pentru adulti, în special conferințe.”, a precizat Toma Pătrașcu, președinte A.S.U.R. pentru Ediția de dimineață.

Mai multe detalii despre programul festivalului AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *