Skip to content
Politică

Vești proaste de la fostul șef al MI5: Amenințările teroriste vor continua încă 20-30 de ani

theconversation.com
" "

Marea Britanie se va confrunta cu problema terorismului islamist decenii de acum înainte, aceasta fiind o problemă ”pentru o generație”, a afirmat fostul director general al serviciului britanic de informații interne MI5, Jonathan Evans, într-un interviu acordat vineri, 11 august, postului britanic BBC.

”Dacă aș fi fost întrebat când am plecat din MI5, în anul 2013, aș fi spus atunci că probabil am trecut de partea cea mai grea a amenințării al-Qaida. Și ar fi fost adevărat dacă între timp nu s-ar fi dezvoltat Statul Islamic, cu aceeași ideologie și cu mulți dintre aceiași membri. (…) Cred că ne vom confrunta încă 20-30 de ani cu amenințările teroriste și prin urmare este absolut necesar să perseverăm”, a declarat Evans, citat de Agerpres.

" "
" "

De asemenea, fostul șef al MI5 a pus în evidență faptul că atentatele din Marea Britanie au creat un ”efect de energizare asupra rețelelor extremiste” active în această țară. Jonathan Evans consideră că o dovadă în acest sens este numărul mare al atentatelor și tentativelor de atacuri teroriste dejucate de autoritățile britanice, conform sursei citate.

Potrivit comandantului unității britanice antitero, Mark Rowley, într-un interval de patru ani până la începutul anului în curs au fost dejucate 13 atacuri teroriste, iar apoi în numai câteva luni alte 10.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *