Skip to content
Politică

Vești proaste de la meteorologi: atenționări de ploi şi ninsori

" "

Vremea rea s-a răspândit aproape în toată țara, iar precizările meteorologilor stârnesc din ce în ce mai multă îngrijorare.

Astfel, se pare că în zonele de munte, unde deja a nins, este viscol, dar rafale puternice sunt şi pe litoral. Din cauza vântului, Transalpina a fost închisă, iar în porturile de la Marea Neagră, toate manevrele sunt suspendate. ANM a emis două atenționări de ploi şi ninsori pentru acest sfârşit de săptămână. Şi hidrologii sunt în alertă, informează postul de televiziune B1 TV.

" "
" "

Mai mult, potrivit sursei citate, la Bâlea, stratul de zăpadă depăşeşte 10 centimetri. Autorităţile au luat deja măsuri şi au ieşit cu utilajele să curețe drumurile.

Şi la Rânca ninge încă de vineri iar vântul viscolește zăpada. Vremea rea a făcut deja probleme. Un bărbat a fost găsit în stare grava pe traseul Jepii Mici din apropierea staţiunii Buşteni. Acesta era în comă şi a intrat în hipotermie.

Peisajul este feeric şi în Munții Bucegi, unde ninge ca-n poveşti, iar stratul de zăpadă măsoară 20-25 de centimetri pe Vârful Omu.

Vijelia și-a arătat puterea în Eforie Nord. O mașină parcată a fost distrusă de un copac rupt de vântul puternic.

Valurile înalte de până la 6 metri pun în pericol navigația, așa că porturile de la malul mării au fost închise. În localitățile din sudul județului Constanța vântul a suflat cu peste 60 de km/oră.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *