Skip to content
Sănătate

Veşti proaste despre Omicron: Varianta rezistă la tratamentul cu anticorpi monoclonali utilizat în spitale

digi24.ro

Profesorul de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, Cristian Apetrei, vorbeşte despre rezultatele „deprimante” ale unui studiu realizat de Universitatea Columbia. Acesta arată că varianta Omicron este rezistentă la toate tipurile de vaccin, dar şi la tratamentul cu anticorpi monoclonali.

Potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia, varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 este rezistentă la toate tipurile de vaccin, dar şi la tratamentul cu anticorpi monoclonali utilizat în spitale, notează adevarul.ro.

Cercetătorii de la Universitatea Columbia au publicat ieri un studiu destul de deprimant. În primul rând, testarea serurilor de la convalescenţi şi vaccinaţi a demonstrat că varianta Omicron este puternic rezistenţă la neutralizare. Toate serurile de la vaccinaţi, indiferent de varianta de vaccin primită au prezentat reduceri dramatice ale capacităţii de neutralizare a Omicron. În al doilea rând, evaluarea unui panel de 19 anticorpi monoclonali a relevat că eficacitatea acestora este fie abolită, fie puternic redusă. Sunt incluşi în această categorie inclusiv anticorpii monoclonali comerciali aprobaţi pentru utilizarea în pacienţi. În al treilea rând, specialiştii de la Columbia au identificat patru noi mutaţii în domeniul spike al SARS-CoV-2 Omicron care sunt implicate în aceste rezistente dramatice”, scrie virusologul Cristian Apetrei, pe pagina sa de Facebook.

În concluzie, dr. Cristian Apetrei are un mesaj pentru cei care refuză să se vaccineze. „Întrucât dacii liberi continuă să nu se vaccineze ca să primească monoclonali în spital, acestea sunt paternurile de neutralizare de către anticorpii monoclonali comerciali. Ca să ştie că, dacă ajung la spital, după înghiorlăiala de sărbători nu prea au la ce să se aştepte”, a precizat specialistul român.

1 comentariu la “Veşti proaste despre Omicron: Varianta rezistă la tratamentul cu anticorpi monoclonali utilizat în spitale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *