Skip to content
Politică

Vești proaste: o nouă taxă intră în vigoare în acest an

Vești proaste pentru români, după ce o nouă taxă intră în vigoare în acest an.

Astfel, începând din acest an, la impozitul pe locuinţă se adaugă şi cel pentru terenul de sub bloc, pe lângă cel pentru pereţi, holuri, lift şi casa scării. Noul impozit aduce majorarea cu aproape 10 procente a impozitului pentru locuinţă.

De anul acesta, la impozitul pe locuinţă se adaugă şi cel pentru terenul de sub bloc, pe lângă cel pentru pereţi, holuri, lift şi casa scării.

„Fiecare proprietar are anumite cote indivize şi va plăti cota indiviza și pentru terenul de sub clădire, lucru ce nu se întâmpla anterior”, a declarat consultantul fiscal Răzvan Ungureanu.

Consultanții menționează că măsura va fi luată doar pentru a aduce bani în visteria primăriilor. Pentru un apartament cu o suprafaţă de 50 metri pătrați, într-un bloc cu peste patru etaje, proprietarul va plăti un impozit pe teren cuprins între 10 şi 26 de lei, în funcție de cartierul în care este situat imobilul.

În cazul apartamentelor vechi va fi impozitat doar terenul de sub bloc. Situaţia este diferită la ansamblurile rezidenţiale. În cele mai multe cazuri, doar drumul principal aparţine autorităţii locale, restul a intrat în posesia proprietarilor la cumpărarea locuinţei, potrivit realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *