Skip to content
Politică

Vești proaste pentru Băsescu de la Procurorul General: ”Am solicitat DNA-ului ….”

Noul început de an pare a fi pentru fostul Președinte al României, Traian Băsescu, pare să fie unul tumultos din punct de vedere al dosarelor în care acesta ar putea fi cercetat de procurori.

Procurorul general Tiberiu Nițu a anunțat joi că a cerut tuturor instituțiilor din subordine o situație a dosarelor cu privire la fostul președinte Traian Băsescu.

„Ieri am dispus să se întocmească o astfel de situație și am solicitat Secției de urmărire penală, Direcției Naționale Anticorupție, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată să ne comunice o situație a tuturor dosarelor”, a declarat Tiberiu Nițu la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

La sfârșitul lunii decembrie, procurorii Parchetului General au reluat urmărirea penală în dosarul în care senatoarea PSD Gabriela Firea a făcut plângere împotriva lui Traian Băsescu pentru șantaj.

Citește și: Procurorii au de unde alege. Dosarele pentru care Băsescu ar putea fi chemat să dea explicații în fața justiției

Ancheta în acest dosar fusese suspendată ca urmare a imunității fostului președinte Traian Băsescu.

Anterior, Tiberiu Nițu declara că, din informațiile pe care le deține, fostul șef al statului nu a fost audiat până în prezent în această cauză.

„Audierile pot fi și înainte de începerea urmării penale cu privire la persoană, și după”, a precizat procurorul general.

În data de 16 aprilie, senatorul PSD Gabriela Firea a depus o plângere penală pe numele lui Traian Băsescu, acuzându-l de amenințare și șantaj în legătură cu o serie de declarații făcute într-o emisiune de televiziune.

1 comentariu la “Vești proaste pentru Băsescu de la Procurorul General: ”Am solicitat DNA-ului ….”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *