Vești proaste pentru șoferi de la Consiliul Concurenței: Prețurile RCA ar putea crește în 2024

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Situația de dezechilibru între cerere și ofertă la nivelul pieței RCA va continua și în anul 2024, ceea ce ar putea conduce fie la o creștere a tarifelor RCA practicate, fie la o scădere a cererii, se arată într-o analiză a Consiliului Concurenței.

  • „În condițiile în care prelungirea valabilității contractelor RCA ale Euroins se suprapune cu încetarea plafonării tarifelor de primă RCA, până la sfârșitul anului 2023, un număr extrem de ridicat de asigurați RCA vor solicita încheierea unor noi contracte, ce vor trebui preluate de către asigurătorii activi rămași pe piața RCA.
  • Astfel, situația de dezechilibru între cerere și ofertă la nivel de piață va continua și în anul 2024, ceea ce ar putea conduce fie la o creștere a tarifelor RCA practicate, fie la o scădere a cererii, în contextului economic și geopolitic actual, ce poate genera dificultăți financiare populației.”, arată un raport publicat de Consiliul Concurenței.

Autoritatea amintește că industria asigurărilor, în special cele de tip RCA, a trecut prin transformări majore în ultimii trei ani, ca urmare a ieșirii din piață a trei asigurători, dintre care doi dețineau cele mai mari cote pe piața RCA, scrie Hotnews.ro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: