Skip to content
Sport

Vești proaste pentru șoferi. Noi reguli privind mașinile parcate neregulamentar

Vești proaste pentru șoferi.

Ministerul de Interne a pus în dezbatere publică proiectul prin care stabilește maniera în care se pot ridica autovehiculele parcate neregulamentar. Există și o veste bună pentru șoferii care își lasă mașinile în locuri nepermise: nu vor putea fi ridicate cele cu persoane înăuntru și nici cele mai grele de 3,5 tone, care vor fi doar blocate, potrivit realitatea.net.

Pietoni nevoiți să meargă pe șosea, străzi pe care nu se mai poate circula sau tramvaie blocate. Sunt doar câteva dintre consecințele parcării în locuri nepermise. Guvernul a pus în dezbatere publică un proiect prin care permite din nou ridicarea mașinilor.

Cât despre recuperarea autoturismului, acest lucru poate fi făcut pe loc sau de la spațiile speciale de depozitare, pe care autoritățile trebuie să le pună la dispoziție. Lucru care ar putea fi o problemă pentru ele. Mașina nu poate fi luată însă înainte de a plăti o taxă.

Există însă și vești bune pt șoferii care obișnuiesc să își lase mașinile la voia întâmplării. Nu vor fi ridicate autoturismele în care există persoane.

Nici cele mai grele de 3,5 tone nu vor fi luate, însă vor fi blocate.

Ridicarea mașinilor a fost oprită anul trecut, după ce judecătorii au decis că activitatea nu poate fi reglementată de autoritățile locale.
– poliţistul dispune ridicarea mașinii

– administratorul drumului sau firma responsabilă ridică şi răspunde de avarii

– maşina nu mai poate fi tractată pe şosea

RECUPERAREA MAȘINII:

– plata pe loc

– non-stop, din spaţiile de depozitare, după achitarea taxei

– tariful este stabilit de administraţiile locale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *