Vezi când va aproba PPE afilierea PNL şi PMP

Biroul Politic al PPE va aproba, joi, afilierea Partidului Național Liberal şi Partidul Mișcarea Populară în PPE. Hotărârea urmează să fie oficializată în Adunarea Politică a Partidului Popular European care începe la ora 16.00.

“Unificarea dreptei româneşti, dorită şi iniţiată de mine şi de PDL în ţară, se oficializează astăzi şi la Bruxelles prin cooptarea în PPE a ultimelor două partide de centru-dreapta din România, PNL şi PMP. Decizia finală a fost luata miercuri seară, la Bruxelles, în şedinţa conducerii centrale a PPE – Biroul Politic. Această afiliere obligă partidele cooptate să aplice politica PPE, de opoziţie la practicile socialiste, în beneficiul cetăţenilor”, a afirmat prim-vicepreședintele PDL, Anca Boagiu.

De asemenea, ea a mai precizat că timp de un an a acţionat în calitate de vicepreşedinte al PPE şi de prim-vicepreşedinte PDL pentru ca dreapta românească să aibă o voce unitară în Europa, iar Adunarea Politică a PPE va vota în şedinţa de joi afilierea PNL şi PMP.

“În calitate de vicepreşedinte al PPE şi prim-vicepreşedinte al PDL, am militat, de mai bine de un an de zile, pentru ca dreapta românească să aibă o voce unitară şi puternică şi în Europa. Astăzi, 11 septembrie, începând cu ora 16.00 (ora României), Adunarea Politică a Partidului Popular European va vota afilierea politică la PPE a ultimelor două partide de centru-dreapta din România, PNL şi PMP, care nu aparţineau familiei popularilor europeni. Evenimentul de astăzi reprezintă un succes al negocierilor demarate şi susţinute intens de PDL pentru a oferi românilor, în sfârşit, o dreaptă articulată şi puternică, dar şi Partidului Popular European, mai multă forţă în lupta cu politicile socialiste”, a mai spus Boagiu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: