Skip to content
" "
Politică

Vezi când va fi finalizat Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav

Vezi când va fi finalizat Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav.

Astfel, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va fi finalizat în acest an cu fonduri dintr-un credit bancar în valoare de cinci milioane de euro, a declarat miercuri, după ședința de plen a forului județean, vicepreședintele Claudiu Coman, potrivit b1.ro.

" "

„Există fonduri pentru a continua lucrările la aeroport și ne dorim să le facem în acest an. Începem cu studiul de fezabilitate care trebuie reactualizat, cu exproprieri în zona râului Besălcin pentru ca reprezentanții SEGA să facă lucrările de amenajare și desecare, în valoare de un milion de euro, care sunt prevăzute în proiect. De asemenea, am dat avizul companiei Electrica pentru executarea celor două stații de transformare pentru aeroport și a fost aprobat studiul de obstaculare de care are nevoie Transelectrica pentru lucrările din zona aeroportului. După ce vom face transferul terenului din domeniul public al statului în administrarea Consiliului Județean vom începe licitația pentru suprafețele de mișcare”, a afirmat Claudiu Coman.

În același timp, vicepreședintele Consiliului Județean a declarat că în anul 2009, când s-a făcut pentru prima dată transferul de teren din domeniul public al statului în administrarea Consiliului Județean pentru o perioadă de cinci ani, termen în care trebuia construit aeroportul, legea de la vremea respectivă permitea transferul de teren din domeniul public în domeniul privat.

„Este vorba despre o suprafață de 59,3 ha care se află în domeniul privat. Pentru ca situația să revină la normal am aprobat miercuri, în ședința de plen, trecerea înapoi în domeniul public a acestei suprafețe urmând ca împreună cu Prefectura să vedem cum putem corela anexa respectivă, cel mai probabil printr-o Hotărâre de Guvern. Problemele trebuie rezolvate, nu vom da înapoi și vom face corectura din punct de vedere cadastral. Pe vechea lege noi suntem intabulați, deținem proprietatea asupra terenului. Pe noua lege, cea de anul trecut, a apărut această mică încurcătură, dar cred că împreună cu Prefectura vom găsi soluțiile, iar luna viitoare să finalizăm documentația și să o trimitem la București”, a dat asigurări sursa citată.

În prezent, este construită doar pista aeroportului internațional Brașov-Ghimbav, aceasta având o lungime de 2.850 de metri și 45 de metri lățime și a fost inaugurată în toamna anului 2014.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *