Skip to content
Politică

Vezi cine conduce clasamentul țărilor care încarcerează jurnaliști

A patra putere în stat este tot mai  frecvent atacată în marile țări ale lumii.

Astfel, conform Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor, numărul reprezentanților presei aflați în închisoare este în ușoară scădere față de anul trecut, de la 221 în 2014 la 199 în 2015 (dintre care 109 jurnaliști online).

Țara cu cei mai mulți jurnaliști încarcerați este China, a anunțat marți Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor în raportul său anual, transmite de la Beijing au reținut în acest an 49 de reprezentanți ai presei, mai mulți decât anul trecut, când 44 de jurnaliști au fost încarcerați.

Pe locul 2 în top se găseste Egiptul. 23 de jurnaliști au fost închiși anul acesta (față de 12 în anul 2014).

Turcia, ocupă cea de-a treia pozitie data aceasta – 7 jurnaliști închiși.

Totodată, în acest top îngrijorător se află și Iranul (19 jurnaliști se află în închisoare). Printre cei aflați încă în închisoare pe teritoriul iranian se află Jason Rezaian, corespondent al ziarului The Washington Post, care a fost acuzat de spionaj de către autoritățile de la Teheran.

De asemenea, Etiopia înregistrează unul dintre cele mai ridicate niveluri ale cenzurii asupra presei. Totuși, în această țară au fost eliberați șase bloggeri din închisoare în acest an, informează B1.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *