Vezi subiectele la Istorie de la BAC 2024. România postbelică, la Subiectul III

Sursă foto: X

Astăzi, absolvenții de liceu susțin a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2024. Elevii care au terminat un liceu cu profil uman vor da examen la Istorie. 

În spațiul public au apărut imagini cu subiectele de la Istorie.

Potrivit imaginilor, la Subiectul III, elevii au de făcut un eseu despre România postbelică.

Subiectele la Istorie vor fi publicate pe stirileprotv.ro imediat ce vor apărea în spațiul public.

Candidații au intrat în sălile de examen și așteaptă să primească broșurile cu subiecte.

Examenul la Istorie din cadrul BAC 2024 începe la ora 09:00, iar candidații au la dispoziție 3 ore pentru a le rezolva.

Această probă este crucială pentru mulți candidați, reprezentând o parte semnificativă a evaluării lor finale.

Conform regulamentului, candidații trebuie să intre în sălile de examen până la ora 08:30, iar examenul începe la ora 09:00. Elevii au la dispoziție 180 de minute pentru a rezolva subiectele din broșura de examen. Este important de menționat că nimănui nu i se permite să părăsească sala mai devreme de ora 10:30, și este strict interzis să se ia broșura cu subiecte sau ciornele la plecare.

Pentru cei interesați să vadă subiectele, acestea vor fi publicate pe stirileprotv.ro imediat ce vor apărea în spațiul public. De asemenea, Ministerul Educației va publica subiectele și baremele de corectare după ora 15:00 pe site-ul subiecte.edu.ro.

Prima sesiune a Bacalaureatului 2024 a început cu înscrierea candidaților în perioada 3-7 iunie. Cursurile pentru clasele terminale s-au încheiat pe 7 iunie, oferind elevilor timp pentru pregătirea intensivă.

Evaluarea competențelor s-a desfășurat între 17 și 27 iunie, incluzând probele de comunicare orală în limba română și maternă, competențele digitale și cele lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 8 iulie, urmate de perioada de contestații. Rezultatele finale vor fi cunoscute pe 12 iulie.

Pentru cei care nu reușesc să promoveze în prima sesiune sau doresc să-și îmbunătățească notele, există o a doua șansă în sesiunea de toamnă, care se desfășoară între 15 iulie și 30 august, cu probele scrise programate în perioada 19-22 august.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: